A Magyarországi Németek Családfakutató Egyesülete – az AkuFF konferenciájának volt helyszíne 2023 júniusának utolsó szombatján a Bechtold Sváb Tájház.

Az AKuFF elsősorban a magyarországi németek származásával foglalkozó családfakutatók szervezete. Fő célja a kutatók egy szervezetbe tömörítése, egymás kutatási tevékenységének megismerése által az információcsere elősegítése, a kutatáshoz szükséges szakmai segítségnyújtás és a tudományos háttér biztosítása. Érdeklődési körükbe tartozik ezen kívül a svábság története, helytörténet, a történelmi segédtudományok (címertan, pecséttan, archontológia, kitüntetés-jelvénytan, térképészet stb.)

A Bechtold Sváb Tájházban tartott konferencia programja a következő volt:

Elnöki tájékoztatót tartott Dr. Pencz Kornél,

Steiner Andrea intézményvezető a múzeumi gyűjteményről és a múzeum nevét adó Bechtold családról mesélt.

A Biatorbágyi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Wéber Ferencné köszöntötte a jelenlévőket. Beszédében a helyi németség történetét és jelenét ismertette a szépszámban megjelent vendégekkel.

Ezt követték az előadások:

Steinhauser Klára: Öseinknek nehéz sorsa volt.

Farkas Andrea – Krausz Szilvia: Beszámoló a hajósi Krauszok találkozójáról

Pencz Kornél: A Pencz-nemzetség elágazásai.

Az ebédet követően helytörténeti séta következett.

Tájékoztatjuk arról, hogy a Bechtold Sváb Tájház eseményein kép- és hangfelvétel készülhet, melyet a Tájház a kommunikációs felületein nyilvánosságra hozhat. A felvétel törlését az info@bechtoldtajhaz.hu címen kérheti. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük